[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Ryba w mleczku kokosowymRyba w mleczku kokosowymPorcja dla 6 osob.Czas przygotow.40 min.500 g filetow z bialej ryby,1 duza cebula,50 g masla,1 czerwona papryczka chilli,1 lyzeczka turmeriku,1/2 l mleka,100 g wiorkow kokosowych,2 lyzeczki octu winnego lub sok z 1 cytryny,2 zabki czosnku,swieze ziola do przybrania,3 cm swiezego imbiru lub 1/2 lyzeczki sproszkowanego.1.Zalac wiorki kokosowe goracym mlekiem, odstawic na 30 min.2.W lekko osolonej wodzie obgotowac filety uwazajac, zeby sie nie rozpadly.3.W rondlu rozgrzac maslo i podsmazyc cienko pokrojona cebule i posiekanyczosnek.Nastepnie dodac oczyszczone i pokrojone podluznie chilii oraz turmerik.Smazyc na malym ogniu nie dopuszczajac do zrumienienia zadnego zeskladnikow.4.Wlac mleczko kokosowe i ocet (lub sok z cytryny).Gotowac na malym ogniuprzez 10 min.5.Wlozyc do sosu ugotowane filety i trzymac na ogniu ok.3 min.do podgrzania.6.Podawac przybrane liscmi ziol i posiekanym imbirem
[ Pobierz całość w formacie PDF ]